Herdenking oorlogslachtoffers 2018

Herdenking van oorlogsslachtoffers op Kerstavond

Vrijwilligers steken kaarsjes aan om slachtoffers te herdenken. Het idee ontstond twee jaar geleden in Friesland. Een inwoner van Burgum ging op de oorlogsgraven in zijn woonplaats een lichtje branden. Het idee verspreidt zich als een olievlek over Drenthe. Vorig jaar brandden er op 16 plekken in de provincie kaarsjes.

Na de oproep van Stichting Luchtoorlog Onderzoek Drenthe heeft Vereniging Dorpsbelangen Gieten en Omstreken bij de zeven oorlogsgraven op de begraafplaats van Gieten op Kerstavond 24 december lichtjes ontstoken. Vanaf 2018 zullen we dat jaarlijks gaan doen.

Van de graven met een kaarsje wordt een foto gemaakt en door SLO Drenthe naar nabestaanden van de slachtoffers gestuurd.

De graven van de bemanning van de Engelse bommenwerper op het kerkhof te Gieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *